Activiteiten voor mensen met een beperking

Events Blog

Er zijn genoeg leuke dingen om te doen voor mensen een beperking. Het kan soms lastig zijn om mee te gaan in de reguliere activiteiten omdat dit extra druk kan opleveren. Zowel voor jou als voor degene voor wie je zorgt met een beperking. Maar dat betekent niet dat deze activiteiten onmogelijk zijn. Er zijn genoeg manieren om te kunnen genieten van leuke activiteiten. Activiteiten mensen met beperking zijn er genoeg. In deze blogpost vindt je een overzicht van een aantal leuke activiteiten voor mensen met een beperking.

Kinderboerderij

Voor mensen met een beperking is een uitje naar de kinderboerderij ideaal. Hier kun je samen genieten van leuke dieren en meer leren over hoe je met dieren kunt omgaan. Zorg dat je op een rustig tijdstip naar de dierentuin gaan om geen overprikkeling te krijgen of problemen met andere kinderen en ouders. Veel kinderboerderijen hebben speciale activiteiten of dagen speciaal voor mensen met een beperking. Dan zijn ze enorm welkom en mogen ze zelfs meehelpen bij de verzorging. Vraag bij jouw locale kinderboerderij naar de mogelijkheden.

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen goed voor de lichamelijke conditie, maar ook nog eens heel leuk. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die lichamelijk veel kunnen, is dit een fantastische activiteit. Ga samen, of met een groep en heb zo een fantastisch uitje. Je kunt gaan op minder drukke tijden, of navraag doen bij het zwembad voor de mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld op rustige momenten en bad speciaal gereserveerd worden. Ook voor zwemles zijn er genoeg mogelijkheden voor mensen met een beperking.

Fietstocht of tandemtocht

Er lekker op uit in de frisse buitenlucht? Een stuk fietsen is een perfecte activiteit voor mensen met een beperking. De beperking bepaald in hoeverre dit mogelijk is. Is het fysiek uitdagend? Dan kan een tandem of een bakfiets een goed alternatief zijn. Lekker in de buitenlucht en veel om te zien.

Knutselen

Fijn bezig zijn en de creativiteit er vol op los kunnen gooien? Een knutselmiddag is een perfecte activiteit voor mensen met een beperking. Vinger verven, kleuren, knippen en plakken, het is een perfecte manier om lekker bezig te zijn en ook stimulerend voor de motoriek. Binnen de vakjes kleuren van een kleurplaat en bezig met de menging van kleuren. Het is een van de beste activiteiten voor mensen met beperking. Het is iets dat voor elke leeftijd leuk blijft om te doen. Er zijn genoeg activiteiten voor mensen met een beperking die leuk zijn om te doen. Ga erop uit op de (bak)fiets of tandem, lekker zwemmen of ga creatief aan de slag.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.

Delen  

9 november 2017

Esther's evenementen blog

Hoi, ik ben Esther! Welkom op mijn blog. Als kind al kon ik mij niet bezig houden met serieuze dingen, zoals school. Ik kon alleen maar spelen met mijn vrienden en leuke dingen doen. Het zelfde gold voor mijn puberteit, tot ik de perfecte opleiding vond: evenementen en organisatie. Nu plan, organiseer en bezoek ik de leukste uitjes voor mijn werk. Omdat ik het leuk vind om mijn ervaringen te delen, ben ik een blog begonnen. Ik hoop hiermee mensen op de hoogte te houden van de leukste evenementen. Ook zal ik mijn werkervaringen delen. Ik hoop dat je wat aan mijn blog hebt!